Ζημιά στον τόπο η πολιτικοποίηση διαδικασιών της δικαιοσύνης

Κανείς ύποπτος δεν σημαίνει ότι είναι και ένοχος μέχρι της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του που εκδόθηκε σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, και σημειώνει ότι «η όποια πολιτικοποίηση διαδικασιών της ανεξάρτητης αρχής της δικαιοσύνης μόνο ζημιά προκαλεί στο πολιτικό σύστημα και στον τόπο».

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι αποτελεί θεμέλιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος η απόλυτη διάκριση των εξουσιών, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση παραμένει πιστή σε αυτή την απόλυτη διάκριση και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της προς την κυπριακή δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα, αναφέρει η Κυβέρνηση θέλει να υπογραμμίσει ότι «κανείς ύποπτος δεν σημαίνει ότι είναι και ένοχος μέχρι της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. Η όποια πολιτικοποίηση διαδικασιών της ανεξάρτητης αρχής της δικαιοσύνης μόνο ζημιά προκαλεί στο πολιτικό σύστημα και στον τόπο».

Επισημαίνει, επίσης, ότι «το αίτημα της κοινωνίας για κάθαρση εκεί όπου υπάρχουν σκάνδαλα και διαφθορά είναι και εύλογο και έντονο και επιτακτικό». Είναι ευθύνη ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας, συνεχίζει, να βοηθήσει ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση όλων των περιπτώσεων διαφθοράς και όπου υπάρχουν και στοιχειοθετούνται ευθύνες, αυτές να αποδοθούν.

«Μηδενική ανοχή από όλους μας στα σκάνδαλα και στη διαφθορά», καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.