Συλλήψεις για κυβεία σε Πάφο και Λάρνακα

Συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας στις επαρχίες Λάρνακας και Πάφου με σκοπό την πάταξη της κυβείας – Συλλήψεις – Απολύσεις

Στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων της Αστυνομίας για σκοπούς πάταξης του φαινομένου της κυβείας, μεταξύ των ωρών 10 χθες βράδυ και 2 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρνακας και Πάφου (Ο.Π.Ε., Τ.Α.Ε., Τμήματος Μικροπαραβάσεων), καθώς επίσης και μέλη του Τ.Α.Ε Επιχειρήσεων, Μ.Μ.Α.Δ και του Τμήματος Δ Αρχηγείου Αστυνομίας, διεξήγαγαν έρευνες με δικαστικά εντάλματα σε δύο υποστατικά στη Λάρνακα, καθώς επίσης και σε πέντε υποστατικά στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, στα δύο υποστατικά στη Λάρνακα, εντοπίστηκαν συνολικά 12 πρόσωπα, τα οποία επιδίδονταν σε κυβεία και 18 πρόσωπα, τα οποία ήταν συναθροισμένα εντός των υποστατικών.

Τα εν λόγω πρόσωπα, καθώς και ο υπεύθυνος του ενός υποστατικού, κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα που διέπραξαν και αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα. Επίσης, ένα πρόσωπο συνελήφθηκε και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκε κάνναβη, βάρους μισού γραμμαρίου.

Επιπρόσθετα, εντός των δύο υποστατικών εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, το χρηματικό ποσό των 2,040 Δολαρίων Αμερικής, 400 SHEKEL Ισραήλ και 1,665 ευρώ, 45 τράπουλες και 208 τραπουλόχαρτα, 5,400 φίσιες και τρία τραπέζια πόκερ, τέσσερα τραπέζια ρουλέτας, πέντε τραπέζια black jack, δύο ρουλέτες και 46 καρέκλες.

Εξάλλου, κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα πέντε υποστατικά στην Πάφο, εντοπίστηκαν συνολικά 35 πρόσωπα, τα οποία ήταν συναθροισμένα με σκοπό τη διεξαγωγή κυβείας και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα που διέπραξαν, αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα.

Επίσης, εντοπίστηκαν τρία πρόσωπα εναντίον των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα προστίμων και τα δύο συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση, αφού δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν το ένταλμά τους.

Εξάλλου, εντός των πέντε υποστατικών εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, 2,978 τραπουλόχαρτα, 780 φίσιες, 21 τραπέζια για τη διεξαγωγή κυβείας και τρείς ρουλέτες.

Το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας, ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Πάφου και ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας συνεχίζουν τις εξετάσεις.