Συλλήψεις γιατρών για “φακελάκι”

Κατηγορίες για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας βαραίνουν τους δύο γιατρούς που συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στην Αθήνα και σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας.Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για έναν 60χρονο χειρουργό, γιατρό ιδιωτικού θεραπευτηρίου που διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία στη γραμμή 11012, έλαβε χρήματα για εγχείρηση σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για ολόκληρο το ποσό της αμοιβής του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της σχετικής καταγγελίας, προέκυψε ότι ο 60χρονος είχε πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν εγχειρήσεις σε δύο ασθενείς και είχε λάβει 1.800 ευρώ για την κάθε περίπτωση, αλλά οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που είχε εκδώσει, ήταν ύψους 150 ευρώ η καθεμία. Ο συλληφθείς γιατρός οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, ενημερώνεται η αρμόδια ΔΟΥ, για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά έναν 50χρονο χειρουργό – ορθοπεδικό, διευθυντή Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία, για €400 που ζήτησε για χειρουργική επέμβαση που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα στη μητέρα του καταγγέλοντος. Ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Από την αστυνομία υπενθυμίζεται ότι στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012 ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr, financialpolice@hellenicpolice.gr της Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες.