Συζήτηση για την Κύπρο τη Δευτέρα στο Eurogroup, χωρίς λήψη απόφασης

Συζήτηση επί των βασικών σημείων της κατ΄αρχήν συμφωνίας για τη δανειοδότηση της Κύπρου, χωρίς ωστόσο να ληφθεί απόφαση, θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας, στο Eurogroup.

Απόφαση δεν θα ληφθεί, σημείωσε ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος γιατί εκκρεμεί η ολοκλήρωση της έρευνας για τον χρηματοπιστωτικό τομέα από την Pimco, κάτι που αναμένεται εντός 10 ημερών. Στόχος είναι, πάντως, να διευκρινισθούν πτυχές του προσχεδίου ώστε να καταλήξουν σε τελική συμφωνία, με βάση και τις πληροφορίες από την τρόικα, μέσα σε διάστημα που ακόμη δεν έχει καθοριστεί.  Ωστόσο, πρόσθεσε, το αν θα υπάρξει κατάληξη για το μνημόνιο μέσα στο 2013 θα εξαρτηθεί τόσο από το Eurogroup της Δευτέρας, την πρόοδο που θα επιδείξει η κυπριακή δημοκρατία στις νομοθετικές ενέργειες με στόχο τη βιωσιμότητα του χρέους και την έκθεση της Pimco.

Εκτίμησε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα ο τραπεζικός τομέας, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας,  θα παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές, λόγω της κρίσης και των δημοσιονομικών προβλημάτων .