Συγχαρητήρια Ιωνά Νικολάου για τον εντοπισμό 156κg κοκαίνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απαντώντας σήμερα σε θέματα της επικαιρότητας και  ερωτηθείς για το θέμα της κατάσχεσης τεράστιας ποσότητας σκληρών ναρκωτικών (156 κιλά κοκαΐνης) στη Λεμεσό, είπε:

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίσαμε ποτέ στην Κύπρο. Η διερεύνηση και η διαπίστωση της ύπαρξης σε ειδικά κατασκευασμένο χώρο που δεν μπορούσε να εντοπιστεί με ηλεκτρονικά μηχανήματα, ήταν αποτέλεσμα σωστής αξιολόγησης πληροφοριών και δεδομένων που είχε η ΥΚΑΝ. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε δύο ηλεκτρογεννήτριες, εντός των δοχείων καυσίμων. Το φορτίο έφτασε στην Κύπρο αφού πέρασε από κάποια λιμάνια, εκ των οποίων τα δύο ευρωπαϊκά. Το φορτίο προερχόταν από συγκεκριμένη χώρα παραγωγής της ουσίας αυτής. Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί με πληροφορίες που υπήρχαν, κέντρισαν την προσοχή της Υπηρεσίας. Μάλιστα είχαν γίνει έλεγχοι και σε δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να εντοπιστούν τα ναρκωτικά.

Αυτή η επιτυχία σίγουρα τιμά την Αστυνομία. Θέλω και δημόσια να δώσω συγχαρητήρια στα μέλη της Δύναμης που εργάστηκαν σε αυτήν την επιχείρηση. Να τονίσω, επίσης, ότι στην Αστυνομία έχουμε ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν, με ευσυνειδησία και με κίνδυνο της ζωής τους, για να επιτελέσουν το καθήκον τους. Δεν έχουμε μόνο αυτούς τους λίγους διαφθαρμένους που διασύρουν το όνομά τους. Και επειδή γίνεται πολύς λόγος για τη διαφθορά στην Αστυνομία, ναι, σίγουρα έχουμε υποχρέωση να την πατάξουμε. Αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Αστυνομίας εργάζεται ευσυνείδητα».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο γνωρίζουμε τον τελικό προορισμό αυτού του φορτίου ναρκωτικών, ο κ. Νικολάου είπε: «Το φορτίο θα επανεξαγόταν στην Ολλανδία, παρόλο ότι είχε περάσει από ολλανδικό λιμάνι προηγουμένως». Ακολούθως, απαντώντας σε συναφή ερώτηση, για τον χρόνο που κρατήθηκε το φορτίο στο λιμάνι Λεμεσού, ο κ. Υπουργός είπε: «Περίπου δύο μήνες», διευκρινίζοντας, ταυτόχρονα, ότι το φορτίο ήταν ‘υπό έλεγχο’.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον Αυστριακό υπήκοο που είχε συλληφθεί χθες στο οδόφραγμα της Λήδρας και ο οποίος είναι ύποπτος για τρομοκρατία, ο κ. Υπουργός είπε: «Απελάθηκε σήμερα το πρωί. Πρόκειται για άτομο που ήρθε στην Κύπρο, όπως είπε, για να προσκυνήσει στον τεκέ. Πρόκειται για άτομο για το οποίο είχαν ανταλλαγεί πληροφορίες μεταξύ των κρατών μελών και ήταν ύποπτος για θέματα τρομοκρατίας».