Συγκρατημένη αισιοδοξία για το θέμα των επενδύσεων συστήνει ο CIPA

O πρόεδρος του CIPA, κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, απαντώντας σήμερα για το θέμα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, συνέστησε συγκρατημένη αισιοδοξία.

Οι δηλώσεις του κ. Αγκαστινιώτη έγιναν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά την αναχώρηση των Κουβετιανών εκπροσώπων της εταιρείας Kuwait Projects Company Holding (KIPCO).

«Η Κύπρος προσφέρει πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις και διατηρεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ως επενδυτικός προορισμός. Μετά και από τις σημερινές ανακοινώσεις των Οίκων Αξιολόγησης επιβεβαιώνεται ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Καλύτερα όμως να είμαστε προσγειωμένοι. Ο CIPA θα συνεχίσει τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και να βρίσκεται δίπλα στους ξένους επενδυτές για οτιδήποτε χρειαστούν», είπε ο κ. Αγκαστινιώτης.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο οι εκπρόσωποι της KIPCO είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον CIPA για το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που ισχύει στην Κύπρο, για το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ξένες επενδύσεις, για τον τομέα ανάπτυξης γης αλλά και γενικά για όλους τους τομείς που αφορούν ξένους επενδυτές. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης ο CIPA προγραμμάτισε επισκέψεις των Κουβεϊτιανών επενδυτών σε διάφορα υπό ανέγερση ή μελέτη έργα. Στους τομείς ενδιαφέροντος της KIPCO βρίσκονται έργα του τουριστικού κλάδου, του τομέα ανάπτυξης γης, καθώς και του ευρύτερου τομέα της ενέργειας.

«Θεωρούμε ότι ήταν μία πολύ επιτυχημένη διοργανωτικά αποστολή. Έχουμε υλοποιήσει τους στόχους της και προσβλέπουμε στις επόμενες. Οργανωτικά έγινε πολύ καλή δουλειά και οι επενδυτές φεύγουν ευχαριστημένοι», ανέφερε ο πρόεδρος του CIPA αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. «Οι ξένες επενδύσεις», κατέληξε, «αποτελούν σήμερα ακόμη πιο σημαντικό συντελεστή για το επιχειρηματικό περιβάλλον, την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση στην Κύπρο».