Συγκινητικό! Γυναίκα θύμα επίθεσης με οξύ παραδίδει μαθήματα μακιγιάζ! (Video)

Ενα tutorial μακιγιάζ στο οποίο πρωταγωνιστεί μία γυναίκα θύμα επίθεσης με οξύ δίνει μαθήματα αυτοπεποίθησης και ψυχικής δύναμης, ενώ ζητά αυστηρότερους νόμους για την πώληση 12καυστικών υγρών.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από την ινδική οργάνωση ευαισθητοποίησης «Make Love not Scars», έχει τίτλο πώς να αποκτήσετε τέλεια κόκκινα χείλη και δείχνει τη 18χρονη Ρέσμα από την Βομβάη να κάνει tutorial μακιγιάζ.

Ωστόσο, ο αισιόδοξος τόνος του βίντεο ανατρέπεται όταν η Ρέσμα παραδίδει την «πιο σημαντική συμβουλή»: ότι θα βρείτε κόκκινο κραγιόν στην αγορά της Ινδίας τόσο εύκολα όσο και το οξύ που της σημάδεψε το πρόσωπο και τη ζωή.

Η Ρέσμα ήταν καθ’ οδόν για να δώσει εξετάσεις στο σχολείο στη βόρεια ινδική πόλη Αλαχαμπάντ τον περασμένο Μάιο, όταν ο κουνιάδος της και μερικοί συγγενείς φέρεται να έριξαν θειικό οξύ στο πρόσωπό της.

Σύμφωνα με την εκστρατεία Indiegogo που συγκέντρωσε σχεδόν 9.000 δολάρια το περασμένο έτος για να πληρώσει για την αισθητική χειρουργική ανάπλαση της, η Ρέσμα έχασε το αριστερό της μάτι και το δεξί μάτι της είναι μερικώς κλειστό. Οι ουλές έχουν σφίξει το δέρμα γύρω από το στόμα της και θα χρειαστούν επιπλέον επέμβαση.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, το οποίο μέχρι στιγμής έχει φτάσει τα 120.000 views ξεκινά με τη Ρέσμα να εξηγεί πώς εφαρμόζουμε το κόκκινο κραγιόν.

0

Πρώτα συμβουλεύει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος με το βούρτσισμα των χειλιών με μια οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια, εφαρμόζοντας lip balm πριν το κραγιόν.

Στο βίντεο, η Ρέσμα είναι σε ένα ροζ δωμάτιο με νεραϊδένια φωτάκια και φοράει ένα εντυπωσιακό κολιέ. Τότε στρέφει την προσοχή των θεατών στο θέμα της επιθέσεις με οξύ, και πόσο εύκολο είναι να αγοράσει κανείς καυστικά υγρά στην Ινδία.

Όπως δηλώνει, «κάθε μέρα ένα κορίτσι πέφτει θύμα επίθεσης με οξύ και οι αριθμοί αυξάνονται»

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι Times της Ινδίας ανέφεραν ότι η κυβέρνηση ανέπτυξε ένα λογισμικό για online νομιμοποίηση της πώλησης του οξέος», σε μια προσπάθεια να καταγράφονται οι αγοραστές και να εντοπίζεται η χρήση του.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο Δελχί, το οξύ είναι τόσο εύκολο να αγοραστεί από τα καταστήματα όσο τα νούντλς και κοστίζει κοστίζει 30 ρουπίες (0,40 ευρώ) το μπουκάλι 750ml, το οποίο είναι φθηνότερο κι από ένα μπουκάλι αναψυκτικού του 1,5 λίτρου.