Συγκίνηση για το νεογέννητο των δύο χωρών – Το εγκατέλειψαν γονείς και παρένθετη μητέρα

Στο φως έρχονται νέα στοιχεία για την υπόθεση του ηλικίας 6 μηνών Γκάμι, ο οποίος γεννήθηκε στην Ταϊλάνδη από παρένθετη μητέρα για λογαριασμό ζευγαριού από την Αυστραλία. Οι γονείς του αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν επειδή πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια, ενώ διαγνώστηκε και με σύνδρομο Down.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, ο σύζυγος του ζευγαριού είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση για σεξουαλική επίθεση κατά δύο κοριτσιών κάτω των 10 ετών.

Είναι καλός άνθρωπος. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αυτό δεν δεν σημαίνει ότι θα είναι κακός άνθρωπος για πάντα» μετέδωσε το Channel Nine επικαλούμενο δηλώσεις της συζύγου.

Η παρένθετη μητέρα από την Ταϊλάνδη, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα το ζευγάρι, οι ταυτότητες των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ότι εγκατέλειψαν το ένα από τα δίδυμα που γέννησε στο τέλος του περασμένου χρόνου.

Είπε ότι άφησαν τον Γκάμι, που πάσχει από σύνδρομο Ντάουν και συγγενή καρδιοπάθεια και επέστρεψαν στην Αυστραλία με την υγιή αδερφή του.

Το ζευγάρι αρνήθηκε τη Δευτέρα τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο Ταϊλανδός γιατρός δεν τους είχε ενημερώσει για την ύπαρξη του αγοριού. Η μητέρα απείλησε με μηνύσεις.

Η υπόθεση προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή και εκκλήσεις για την αναθεώρηση των νόμων που ισχύουν για τέτοιες περιπτώσεις σε Ταϊλάνδη και Αυστραλία.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 200.000 δολάρια από έρανο που έκανε αυστραλιανή φιλανθρωπική οργάνωση για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων του βρέφους, το οποίο είχε ανάγκη από επείγουσα ιατρική φροντίδα καθώς εισήχθη στο νοσοκομείο της Μπανγκόκ με πνευμονική λοίμωξη.

«Σίγουρα υπάρχουν πολλοί Αυστραλοί που θέλουν απελπισμένα να γίνουν γονείς, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που έγινε» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.