Συγκέντρωση καθαριστριών έξω από το ΚΕΠΥΟ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται αντιμέτωπες με την απόλυση.

Οι καθαρίστριες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του ΚΕΠΥΟ στην Καλλιθέα. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και υπάλληλοι του ΚΕΠΥΟ σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο, Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, καθώς στις 22 Μαρτίου ολοκληρώνεται το καθεστώς διαθεσιμότητας για κάποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και θα απολυθούν. Παράλληλα, σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις χιλιάδες νέοι υπάλληλοι θα βρεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ άλλοι θα απολυθούν.

Συγκεκριμένα, προωθούνται 4.000 απολύσεις του 2013 για τις οποίες η κυβέρνηση είχε λάβει παράταση από την τρόικα, ενώ για το 2014 προβλέπονται 11.000 απολύσεις, πολλοί από τους οποίους θα είναι όσοι δεν θα μετακινηθούν σε άλλους φορείς -μέρος σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών- καθώς και σε όσοι κριθούν μετεξεταστέοι στη φάση της αξιολόγησης που προωθείται σε όλο το φάσμα του Δημοσίου. Επιπλέον 12.500 υπάλληλοι θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για το 2014.