«Στόχος μας η ανάπτυξη» δήλωσε ο Σαμαράς από τις Βρυξέλλες

«Προκειμένου να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη χρειαζόμαστε ανταγωνιστικότητα, δημιουργία θέσεων απασχόλησης -που είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα- και βεβαίως αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χωρών-μελών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το ΕΛΚ που νίκησε τις εκλογές θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας τα επόμενα πέντε χρόνια και θα εργαστεί εποικοδομητικά για την επίτευξη αυτού του στόχου», τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο στόχος με μια λέξη είναι ανάπτυξη».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την είσοδό του στη συνάντηση των πρωθυπουργών και αντιπροέδρων κυβερνήσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε:

«Το βασικό θέμα είναι να οργανώσουμε μια νέα πολιτική πλατφόρμα για την ΕΕ και την ευρωπαϊκή πολιτική. Το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο, ιδιαίτερα για εμάς, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Ιστορικό και πολιτικό μας καθήκον είναι να επιμείνουμε στην εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής πλατφόρμας, μιας πολιτικής της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι μιας πολιτικής που δημιουργεί ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας, μιας πολιτικής λιτότητας και ανεργίας.

Χρειαζόμαστε μια περισσότερο πολιτική και λιγότερο γραφειοκρατική Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μια πιο ευαίσθητη, πιο φιλική Ευρώπη για τους πολίτες μας. Αυτό είναι το βασικό θέμα και όχι η σύνθεση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, που είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα αλλά το κύριο και ουσιώδες θέμα είναι το πολιτικό.»