Επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Υφ. Εξωτερικών στην Κύπρο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Aleksey Yu. Meshkov, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας το διήμερο 28-29 Μαΐου. Το Κυπριακό, διμερή θέματα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα είναι στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει στην Κύπρο.

Ο Ρώσος ΥΦΕΞ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του θα διεξάγει επίσης πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη, Αλέξανδρο Ν. Ζήνων. Η επίσκεψη του Ρώσου ΥΦΕΞ εντάσσεται στο πλαίσιο του Διμερούς Πρωτοκόλλου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου-Ρωσίας, που υπεγράφη το 1994.

Οι πολιτικές διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου-Ρωσίας των οποίων θα ηγούνται ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αντίστοιχα.
Κατά τη συνάντηση πολιτικών διαβουλεύσεων θα συζητηθούν διμερή θέματα συνεργασίας Κύπρου-Ρωσίας, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και διάφορα διεθνή και περιφερειακά θέματα.