Στόχος καμικάζι αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Η επίθεση αυτοκτονίας στην αεροπορική βάση στην επαρχία Κανταχάρ, στο Νότιο Αφγανιστάν, έγινε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Ο καμικάζι το ανατίναξε την ώρα που μία αυτοκινητοπομπή της ISAF, της δύναμης του ΝΑΤΟ, έμπαινε στη βάση.

Δύο πολίτες βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Τέσσερις στρατιώτες του ΝΑΤΟ και 15 πολίτες τραυματίστηκαν, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Άμπντουλ Ραζίκ, ο οποίος είναι επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της ISAF επιβεβαίωσε την είδηση για την επίθεση, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους τραυματίες και την κατάσταση της υγείας τους, αλλά και πως δεν λειτούργησε η ασφάλεια στην αεροπορική .
Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στο Αφγανιστάν του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα. Βρίσκεται εκεί για επαφές με τη διοίκηση των διεθνών δυνάμεων για τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι καλούνται να παραμείνουν στη χώρα μετά το 2014, όταν θα έχει αποσυρθεί ο βασικός όγκος των στρατευμάτων των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.