Στόχοι δολοφονικών επιθέσεων και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι

Το νήμα της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρμόδιες αρχές.

Η πληροφορία από τον Αρχηγό της αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για σειρά δολοφονικών επιθέσεων εναντίον και άλλων αξιωματούχων του κράτους, περιπλέκει ακόμη περισσότερο την σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Οι τρεις συλληφθέντες δεν έχουν ακόμη ομολογήσει τα κίνητρα του σχεδίου δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αλληλοκατηγορούνται. Εγκέφαλος, θεωρείται από την αστυνομία ο γνωστός ως «Αλ Καπόνε» Αντώνης Προκοπίου Κίτας, κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών. Μέσα από τις φυλακές φέρεται να έδινε τις εντολές εκτέλεσης στους συνεργούς του, Ανδρέα Ονουφρίου, ηθικό αυτουργό κατά την αστυνομία, τον πρώην ΕΠΥ και φερόμενο ως εκτελεστή του σχεδίου,  Γιαννάκη Γεωργίου και τον λαχειοπώλη, Μιχάλη Μιχαήλ.

Ο Ονουφρίου ενώπιον του Δικαστηρίου μίλησε για πληροφορίες «ψεύτικης δολοφονίας» που έδωσε ο Κίτας στην αστυνομία, ώστε να επιτύχει την ευνοϊκή μεταχείρισή του και την αποφυλάκισή του. Υποστήριξε επίσης, ότι ο Κίτας είχε σχεδιάσει και απαγωγή του εγγονού του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξε υπόσχεση ή άλλο αντάλλαγμα στον πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης  Λουκάς Λουκά.