Στυλαινίδης: Πετύχαμε τους στόχους μας, αλλά δεν εφησυχάζουμε

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε σήμερα, ότι η Κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει τους στόχους που τέθηκαν στη διάρκεια των τεσσάρων δύσκολων μηνών μετά τις αποφάσεις του Eurogroup.

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του Προγράμματος Στήριξης και Ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, είπε ότι η Τρόικα διαπίστωσε ότι η Κύπρος οδεύει στο σωστό δρόμο.

«Κάναμε τα αποφασιστικά βήματα στο μεγάλο στόχο των μεταρρυθμίσεων και τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Δρομολογήθηκε σημαντικό μέρος των μεγάλων μεταρρυθμιστικών τομών», είπε.

Υπογράμμισε επίσης ότι στα δημοσιονομικά και τη δημοσιονομική εξυγίανση «φαίνεται ότι βρισκόμαστε ακόμη και λίγο καλύτερα από τις εκτιμήσεις του Προγράμματος».

Πρόσθεσε ότι στο χρηματοπιστωτικό τομέα, «σταδιακά απομακρυνόμαστε από την εξυγίανση και τα περιοριστικά μέτρα και οδηγούμαστε στη σταθεροποίηση».

Προειδοποίησε ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη δύσκολος δρόμος μπροστά μας καθώς και μεγάλες προκλήσεις και κίνδυνοι.

«Ωστόσο, αυτό το εξαιρετικά δύσκολο τετράμηνο απέδειξε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η Κύπρος έχει τις προδιαγραφές, και στο ανθρώπινο δυναμικό και στο επίπεδο της εθνικής συνεννόησης – κάτι που είναι πολύ σημαντικό – για να πετύχει και να προχωρήσει μπροστά», υπέδειξε.