Στρατηγική συμφωνία ομίλου Λάτση και τουρκικής Dogus για τουριστικές μαρίνες

Κοινή εταιρεία, με ισόποση συμμετοχή 50% η οποία θα επενδύσει σε τουριστικές μαρίνες, συστήνουν ο τουρκικός όμιλος Dogus και  η Lamda Development του ομίλου Λάτση. Από την πλευρά των Τούρκων, ο φορέας που θα συμμετέχει στην επένδυση είναι η D-Marine Investments Holding B.V. θυγατρική του ομίλου Dogus.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας,  ο όμιλος Λάτση θα εισφέρει στη νέα εταιρεία τις μετοχές που κατέχει στη Flisvos Marina Holding SA και η Dogus θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλοντας το ισόποσο σε μετρητά.

Η Dogus είναι μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες holding με συμμετοχές σε 150 εταιρείες και 30.000 άτομα προσωπικό. Επεκτείνεται σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς , όπως του τουρισμού, υπηρεσιών και ανάπτυξης ακινήτων, παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αυτοκινήτων, κατασκευών, ΜΜΕ, και ενέργειας.

Η συμφωνία θα συνεισφέρει στη στενότερη οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προς όφελος της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ελλάδας αλλά και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η συνεργασία των δύο ομίλων  και σε άλλες επενδύσεις στους κλάδους του τουρισμού και της ανάπτυξης ακινήτων.