Στο Twitter… ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σερφάρει στο διαδίκτυο μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με ήδη 60.000 “followers”.  Παρότι το προφίλ του είναι «ανεπίσημο» και δημιουργήθηκε από ομάδα εθελοντών, με την έγκριση του κομματικού μηχανισμού του Λαού της Ελευθερίας (PdL) και του πρώην πρωθυπουργού, η ιστοσελίδα έχει δεχθεί ήδη 60.000 επισκέψεις σε δυο μόλις μέρες.
Η εφημερίδα του Μιλάνου Κοριέρε Ντέλα Σέρα πάντως, εμφανίζεται δύσπιστη για τη ανταπόκριση του κόσμού προς το Σίλβιο λέγοντας ότι  «πολλοί χρήστες του twitter υποπτεύονται ότι μέρος των επαφών μπορεί να δημιουργήθηκαν επί τούτου», δηλαδή να είναι εικονικές, κάτι που έχει συμβεί «στο παρελθόν και με μεγάλες επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πολλές από τις επαφές είναι χρήστες του Διαδικτύου που ζουν στην Λατινική Αμερική και οι οποίοι δεν διαθέτουν στο προφίλ τους φωτογραφία.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του PdL Αντόνιο Παλμιέρι δηλώνει σχετικά ότι «δεν έχει αγορασθεί ούτε μια επαφή, διότι κάτι τέτοιο δεν θα χρησίμευε σε κάτι όσον αφορά την έκβαση της προεκλογικής εκστρατείας».

Η ομάδα εθελοντών που ασχολείται με την ενημέρωση του προφίλ @BERLUSCONI2103 ανέφερε παράλληλα ότι «κάποιος χάκερ πιθανότατα προχώρησε σε Διαδικτυακή παραβίαση και για το λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο συγκεκριμένο προφίλ».