Στο Υπουργικό o Προϋπολογισμός του 2014 αυτή τη βδομάδα

Το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι έτοιμο να παρουσιάσει το πλαίσιο του προϋπολογισμού για το 2014 στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, μετά από εκδήλωση του ΣΕΛΚ για την οικονομία στη Λευκωσία, ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση δεν μελετά περαιτέρω περικοπές στο κρατικό μισθολόγιο αλλά στις δαπάνες, σημειώνοντας ότι «υπάρχει τεράστιο περιθώριο εξοικονομήσεων». 

Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε ότι τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην Τράπεζα Κύπρου πρέπει «κατεπειγόντως να υπερπηδηθούν», υπογραμμίζοντας ότι αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην Τράπεζα Κύπρου δεν θα μπορέσει να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση και τελική άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό «μια ανάγνωση των ετήσιων εκθέσεων της Γενικής Ελέγκτριας καταδεικνύει πάμπολλες περιπτώσεις κρατικών δαπανών που ούτε δικαιολογούνται, ούτε συμβάλλουν στην πρόσθετη οικονομική δραστηριότητα».

Πράγματι, πρόσθεσε, «το Υπουργείο θα είναι έτοιμο στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αυτή την εβδομάδα δηλαδή, να παρουσιάσει το πλαίσιο του προϋπολογισμού και για την επόμενη χρονιά αλλά και για την επόμενη τριετία, όπως είναι πλέον η νομική μας υποχρέωση».