Στο πλευρό του τραυματία οπλίτη βρίσκονται Υπουργείο Άμυνας και ΓΕΕΦ

Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ διαβεβαιώνουν ότι, από την πρώτη στιγμή, βρίσκονται δίπλα στον τραυματία και στους οικείους του, παρέχοντάς τους κάθε δυνατή ψυχολογική υποστήριξη και διευκόλυνση σε ό,τι αφορά την παραμονή τους στην Κύπρο.

Το Υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει επίσης ότι προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, σύμφωνα με τις διαδικασίες, ώστε ο τραυματίας οπλίτης της ΕΛΔΥΚ να διακομιστεί αμέσως σε νοσοκομείο και να τύχει της καλύτερης δυνατής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ενδελεχής έρευνα προς διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών που οδήγησαν στον τραυματισμό του οπλίτη.

Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ εστιάζουν στη διαφύλαξη του ιατρικού απορρήτου και την αποφυγή ενεργειών και δηλώσεων που επιβαρύνουν τη συναισθηματική κατάσταση του παθόντα, των οικείων, των συναδέλφων, καθώς επίσης συνολικά του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς.

Οποιεσδήποτε επιπρόσθετες δηλώσεις ενδέχεται να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο και να οδηγήσουν στη συναγωγή πρόωρων και πιθανώς αυθαίρετων συμπερασμάτων.