Στο νοσοκομείο υπό φρούρηση ο Παπακώστας

Υπό φρούρηση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο πρώην Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας.

Όπως δήλωσε  ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Νικολαίδης, «ο κ. Παπακώστας νοσηλεύεται για παρακολούθηση».

Πρόσθεσε ότι «η κατάσταση του μακροπρόθεσμα θεωρείται κάτι το σοβαρό αλλά προς το παρόν παρακολουθείται για να δούμε αν θα υπάρξει επιδείνωση»

 

Ο κ. Παπακώστας μεταφέρθηκε χθες στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με υπερτασική κρίση σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του Υπουργού Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος είπε ότι ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή από τον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας .

«Παίρνει φαρμακευτική αγωγή και ελπίζουμε ότι θα ρυθμιστεί», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολαίδης ανέφερε ότι ο κ. Παπακώστας «ήρθε χθες με μερικά ενοχλήματα και εισήχθη κάτω από τους αγγειοχειρουργούς λόγω των χρόνιων εν ενεργεία προβλημάτων που έχει».

Σε δηλώσεις του εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης είπε ότι ο κ. Παπακώστας φρουρείται από δεσμοφύλακες των Φυλακών.

«Έχουμε υποχρέωση να τον φρουρούμε πρώτα απ ΄ όλα και για την δική του ασφάλεια αλλά και ως υποδίκου. Οι υπόδικοι είναι υπό την ευθύνη του Διευθυντή των Φυλακών άρα ως υπόδικος φρουρείται», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τους άλλους τρεις υπόδικους που βρίσκονται τώρα στις Κεντρικές Φυλακές, ο κ. Τρυφωνίδης απέφυγε να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για τις συνθήκες κράτησης τους και σε ποια πτέρυγα έχουν εισαχθεί».

Είπε πως τόσο με τον κ. Παπακώστα όσο και με τους άλλους τρεις υπόδικους προγραμματίζει σήμερα συναντήσεις ώστε να συζητήσουν πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε να επιλυθούν.