Έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής

Συνεδριάζει, εκτάκτως, στις 11.00 το πρωί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για να εξετάσει, μεταξύ άλλων, οκτώ μνημονιακά νομοσχέδια, ενόψει και της καθόδου της Τρόικας στην Κύπρο στις 17 Ιουλίου.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για τη συζήτηση των μνημονιακών νομοσχεδίων, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, εκπρόσωποι του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Έφορος Εποπτείας Συνεργατικών Εταιρειών, ο Έφορος Εταιρειών και Επίσημος Παραλήπτης, ο Έφορος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων και ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

 

Τα νομοσχέδια αφορούν τον περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως (Τροποποιητικός) Νόμο του 2013, τον περί Συνεργατικών Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμο του 2013, τον περί Τραπεζικών Εργασιών (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμο του 2013, τον περί Φορολογίας Ακινήτου Ιδιοκτησίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμο του 2013, τον περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμο του 2013, τον περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμο του 2013, τον περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμο του 2013 και τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμο του 2013.