Στο Μιλάνο η ΚΡΕΤΥΚ για συζητήσεις με την ΕΝΙ

Πρόγραμμα εργασίας το οποίο θα υποβάλει η εταιρεία ΕΝΙ καθώς επίσης τον προϋπολογισμό του, τις σεισμικές έρευνες που θα γίνουν και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, θα συζητήσει στο Μιλάνο αντιπροσωπεία της ΚΡΕΤΥΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χαράλαμπο Έλληνα.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Σόλων Κασίνης ανέφερε ότι θα συζητηθεί και θέμα ενδεχόμενης επίσπευσης του προγράμματος εργασιών της εταιρείας και ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης θα επισκεφθούν τα εργαστήρια της ΕΝΙ, που είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της Ευρώπης και με την οποία, στο πλαίσιο του β΄γύρου αδειοδότησης, η κυπριακή κυβέρνηση υπέγραψε τρία συμβόλαια για χορήγηση άδειας εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 2,3 και 9 εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ. Κασσίνης, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” ότι η Noble εκτιμά ότι στο τεμάχιο 12 υπάρχει δεύτερο κοίτασμα της τάξης των πέντε τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, επεσήμανε ότι το Αφροδίτη δεν είναι το μόνο κοίτασμα που υπάρχει στο οικόπεδο 12, αλλά υπάρχουν και άλλα κοιτάσματα. Η Noble θα διενεργήσει τρισδιάστατες έρευνες ενόψει της 24ης Οκτωβρίου, οπόταν βάσει του συμβολαίου μειώνει το εμβαδόν του τεμαχίου κατά 25%.