Στο Μαξίμου θα συνεδριάσει το απόγευμα το ΚΥΣΕΑ

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσει σήμερα στις 6μ το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, με θέμα την αγορά ανταλλακτικών για τους κινητήρες των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Το ΚΥΣΕΑ αναμένεται να εγκρίνει τη σχετική δαπάνη για τα απαραίτητα εδώ και χρόνια ανταλλακτικά των μαχητικών αεροσκαφών F 16, αφού η έλλειψή τους έχει καθηλώσει σημαντικό αριθμό μαχητικών αεροσκαφών

με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η επιχειρησιακή διαθεσιμότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, στην αποψινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ , θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και θα αξιολογηθούν οι επιπτώσεις στον στρατιωτικό μηχανισμό, εξαιτίας των δραστικών περικοπών στις αμυντικές δαπάνες.

Η στρατιωτική ηγεσία, που στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα εκπροσωπηθεί από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δεν θα ζητήσει την αγορά νέων οπλικών συστημάτων, αλλά να υποστηριχθεί άμεσα και δραστικά το υπάρχον οπλοστάσιο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μεταξύ αυτών και κατά προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ του Στόλου.

Η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, η επιχειρησιακή ικανότητα του Στρατεύματος, σε σχέση με τους κινδύνους που προέρχονται από την γεωστρατηγική θέση της χώρας, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και από τις έμπρακτες αμφισβητήσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και εθνικών συμφερόντων , όπως ο υποθαλάσσιος ορυκτός πλούτος που πιθανολογείται ότι υπάρχει εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), είναι θέματα , εκτός ατζέντας, που όμως, θα συζητηθούν εκτενώς στο σημερινό ΚΥΣΕΑ.