Στο Λονδίνο ο Σοφοκλέους για θέματα πειρατείας

Στο Ναυτικό Επιχειρησιακό Στρατηγείο της ΕΕ, στο Νορθγουντ του Λονδίνου, πραγματοποιεί επίσκεψη το διήμερο 2-3 Μαΐου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, εκπροσωπώντας την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα έχει συναντήσεις με Διοικητές του Επιχειρησιακού Στρατηγείου της ΕΕ καθώς και με ανώτερους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ με τους οποίους θα ανταλλαχθούν απόψεις για το θέμα της πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Κατά το διήμερο θα γίνει παρουσίαση και αξιολόγηση της στρατιωτικής επιχείρησης “ΑΤΑΛΑΝΤΑ”, η οποία συμβάλει στην αποτροπή και καταστολή των πειρατικών επιθέσεων στη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας.

Σε δήλωση του πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, ο Σοφοκλής Σοφοκλέους υπογράμμισε πως “η άμυνα και η ασφάλεια της ΕΕ αποτελεί μια ανοικτή και διαρκής πρόκληση. Η Κοινή Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας θα πρέπει να ενισχυθεί. Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη επιβάλλεται να επισπευτεί. Αρκετά αργήσαμε”.