Στο Λονδίνο μεταβαίνει ο ΠτΔ, προσκεκλημένος της Βασιλικής οικογένειας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Λονδίνο προσκεκλημένος της βασιλικής οικογένειας, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του  ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί την Κυριακή, 3 Μαρτίου, στο Λονδίνο, προσκεκλημένος της βασιλικής οικογένειας, προκειμένου να παραστεί σε τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας, με τίτλο ΄Εορτασμός για την Κύπρο’.

Αυτή η τιμητική εκδήλωση που θα γίνει στο Παλάτι, εκτός της ειδικής τελετής, περιλαμβάνει έκθεση με αρχαιολογικά αντικείμενα από την Κύπρο, άλλη έκθεση με παλιούς αυθεντικούς χάρτες της Κύπρου, καθώς και μια θεματική έκθεση σχετικά με την πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή συνεργασία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί με δική του ομιλία στην ειδική τελετή.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο Λονδίνο, εκτός από τη συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, και τις χωριστές συναντήσεις που θα έχει με τον Πρίγκιπα Κάρολο ως μελλοντικό επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, καθώς και με τον Δούκα του Κέιμπριτζ Γουίλιαμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση και με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κα Τερέζα Μέι».