Στο κυνήγι του παράνομου τζόγου η κυπριακή αστυνομία

Κάποιοι έχουν συμμορφωθεί στον πρόσφατο νόμο περί στοιχήματος και ηλεκτρονικού τζόγου. Κάποιοι όμως όχι… αυτούς αναζητούσε χθες σε  μία ακόμη μεγάλη, παγκύπρια,  επιχείρηση η αστυνομία.

Με εντάλματα οι αστυνομικοί ερεύνησαν 11 υποστατικά και πρακτορεία στοιχημάτων. Κατάσχεσαν, σε πέντε από αυτά, πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πέντε εκτυπωτές, ποσό 541 ευρώ, δελτία αποδοχής στοιχημάτων και σημειώσεων και άλλα.

Με την εφαρμογή της νομοθεσίας, τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, έχουν ελεγχθεί συνολικά 85 υποστατικά. Έχουν κατασχεθεί  19.000 ευρώ, 100 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 68 εκτυπωτές, ενώ 103 άτομα έχουν προσαχθεί.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε  ότι η εκστρατεία για εφαρμογή της νέας νομοθεσίας θα συνεχιστεί. «Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και πρόγραμμα» η εφαρμογή των οποίων θα συνεχιστεί σε οργανωμένη βάση, είπε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επεσήμανε ακόμη πως από την ημέρα εφαρμογής της νέας νομοθεσίας ένας μεγάλος αριθμός υποστατικών έχει κλείσει και πως απ’ ότι φαίνεται κάποιοι συμμορφώθηκαν.