Στο Ισραήλ για διακοπές ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Για το Ισραήλ αναχωρεί σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου μετά από ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές, την Κυριακή του Πάσχα θα έχει συνάντηση με τον ισραηλινό πρωθυπουργό  Βενιαμίν Νετανιάχου.

Πρωταρχική θέση στην ατζέντα του προέδρου Αναστασιάδη είναι οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου και ειδικότερα σε σχέση με την συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων.

Παρότι το έδαφος της εν λόγω συνεργασίας έχει προλειανθεί ήδη από τις επισκέψεις τόσο του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη,  όσο και του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, η σχετική συμφωνία δεν αναμένεται να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του προέδρου στο Ισραήλ. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές  πηγές η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σε μεταγενέστερο στάδιο, το οποίο πιθανολογείται να σχετίζεται με επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο νησί μας.

Κατά την επίσκεψη όμως αναμένεται ότι θα υπογραφούν συμφωνίες μεταξύ άλλων που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια.  Το πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η επιλογή του Ισραήλ για τις ολιγοήμερες διακοπές του προεδρικού ζεύγου εξάλλου, θεωρείται ότι συμβολίζει τις διαθέσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, κάτι που όπως φαίνεται ήδη έχει αρχίσει να κτίζεται.

ΧΕ