Στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, ο Μάριος Πελεκάνος

Πελεκάνος: Η ένταξη μου στο ΕΛΑΜ εδράζεται στις διαχρονικές μου θέσεις σε ύψιστης σημασίας ζητήματα για τον κάθε Έλληνα Κύπριο

Στο κάλεσμα του ΕΛΑΜ για μία κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Κύπρου, ανταποκρίθηκε ο κ. Μάριος Πελεκάνος, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΕΛΑΜ.

Το όραμα της Παράταξής μας είναι η συστράτευση όλων των πολιτών που ενστερνίζονται μαζί μας κοινές ανησυχίες όσον αφορά τα σοβαρά Εθνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, όπως είναι το Κυπριακό, το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό. Ψηλά στην ατζέντα μας βρίσκονται επίσης οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε ζητήματα Οικονομίας και η Ακρίβεια που μαστίζει τους συμπολίτες μας.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές εντάσσεται ο κ. Μάριος Πελεκάνος, κατόπιν απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος. Στις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν με τον κ. Πελεκάνο διαφάνηκε η προοπτική συνεργασίας στη βάση κοινών αντιλήψεων και θέσεων.

Σκοπός της ένταξης του, αποτελεί η προσπάθεια του ΕΛΑΜ να προωθήσει τα συμφέροντα της Κύπρου στην Ευρώπη, μέσω της συμμετοχής της Παράταξής μας στο Κόμμα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR).

Δήλωση του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΕΛΑΜ, κ. Μάριου Πελεκάνου:

«Από την πρώτη στιγμή που δέχτηκα την πρόταση από την ηγεσία του ΕΛΑΜ, συμφωνήσαμε πως η όποια συζήτηση δεν θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο μιας ευκαιριακής σχέσης, αλλά αντιθέτως σε ένα πλαίσιο πολιτικών θέσεων με σαφή προσανατολισμό.

Η ένταξη μου στο ΕΛΑΜ εδράζεται στις διαχρονικές μου θέσεις σε ύψιστης σημασίας ζητήματα για τον κάθε Έλληνα Κύπριο, όπως είναι το μεταναστευτικό, το δημογραφικό και η προώθηση οικονομικών πολιτικών εις όφελος των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Για ακόμη μία φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους στάθηκαν δίπλα μου όλα τα προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζοντας στο πρόσωπό μου κοινές θέσεις, αντιλήψεις και ανησυχίες.

Με την ίδια λογική συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.»