Στο δρόμο οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας ενώνουν τις φωνές τους και δηλώνουν δυναμικά ότι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) ΚΕΠΑ όλης της χώρας, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012. Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια χρόνια, ανίατη ασθένεια που οδηγεί σε αναπηρία. Οι ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με ακριβά φάρμακα, από την οποία εξαρτάται η εξέλιξη της ασθένειάς τους και οι υποτροπές που παρουσιάζουν.

Η Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στο πλαίσιο της κοινωνικής αστάθειας, της οικονομικής κρίσης και των μεταρρυθμιστικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, ο χώρος της υγείας αποτελεί τον τομέα ο οποίος βάλλεται διαρκώς βάναυσα.

Μέσα στο βαρύ κλίμα της κρίσης και των διαδοχικών πληγμάτων, που έχει υποστεί ο χώρος της υγείας, τα Άτομα με ΣΚΠ, που πάσχουν από χρόνια, ανίατη και συνεχώς επιδεινούμενη νόσο που οδηγεί σε αναπηρίες, βιώνουν επιπλέον και την προβληματική κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί όσον αφορά τη λειτουργία των ΚΕΠΑ με τις απίστευτες καθυστερήσεις στη λειτουργία τους.

Η ορθή λειτουργία του θεσμού των ΚΕΠΑ είναι ζωτικής σημασίας αφού από τα ΚΕΠΑ αποδίδονται τα ποσοστά αναπηρίας τα οποία συνδέονται άμεσα με όλες τις κοινωνικές παροχές. Η απίστευτη καθυστέρηση κρατά πολλούς ασθενείς ως «ομήρους» στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ συμβάλλοντας στην κοινωνική, οικονομική και ηθική τους εξόντωση!

Δυστυχώς η κατάσταση είναι πλέον επιεικώς απαράδεκτη και υπό το βάρος όλης αυτής της απίστευτης ταλαιπωρίας, που βιώνουμε μαζί με χιλιάδες άλλους πάσχοντες αυτής της χώρας συμμετέχουμε και δηλώνουμε παρόντες στη συλλογική κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 π.μ., έξω από τις Διευθύνσεις των ΚΕΠΑ της χώρας.

Ας σταματήσουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το έγκλημα της εξόντωσης
Λέμε ΟΧΙ στην Κοινωνική και Οικονομική εξαθλίωση
Λέμε ΝΑΙ στην αξιοπρεπή διαβίωση
Όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»