Ας πάρει επιτέλους αυστηρά μέτρα η κυβέρνηση

Διπλές αιτήσεις συμπληρώνουν οι αλλοδαποί αιτητές πολιτικού ασύλου ούτως ώστε να παίρνουν το μηνιαίο επίδομα τους εις διπλούν.
Εδώ και μία εβδομάδα η υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης της αστυνομίας Κύπρου έχει εντοπίσει δέκα αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν καταθέσει διπλές αιτήσεις για πολιτικό άσυλο στη Κύπρο. Με αυτό το τρόπο κέρδιζαν περισσότερο χρόνο παραμονής και διπλά επιδόματα.
Οι αλλοδαποί αυτοί προέρχονται από το Πακιστάν και τη Μπαγκλαντές οι οποίοι επικαλούμενοι τη πολιτική κατάσταση της χώρας τους ζητούν πολιτικό άσυλο. Δυστυχώς το ηλεκτρονικό σύστημα της αστυνομικής δύναμης της Κύπρου, δεν τους εντοπίζει. Και το χειρότερο είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τους χορηγεί κανονικά το “παχυλό” επίδομα τους μέχρις ότου εξεταστεί η αίτηση τους!! Άσχετο αν η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει και χρόνια να ολοκληρωθεί…
Η υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης μέχρι στιγμής έχει συλλάβει 10 αλλοδαπούς για διπλές αιτήσεις. Πλείστοι από αυτούς διαμένουν στη Λάρνακα.
Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση δεν βάζει δικλίδες ασφαλείας σε αυτές τις περιπτώσεις και γιατί δεν παίρνει αυστηρότερα μέτρα;