Στο Ανώτατο θα αναφέρει ο Πρόεδρος τους νόμους που απέρριψε η Βουλή

Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον νόμο για την αναδρομικότητα της σύνταξη χηρείας προς τους άνδρες καθώς και τον νόμο για αναβολή για ένα έτος της διενέργειας εξετάσεων ανά τετράμηνα στη Μέση Εκπαίδευση, όπως είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει την καταψήφιση των αναπομπών του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα δύο πιο πάνω θέματα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «σε αυτά τα ζητήματα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την ίδια τη θέση του και μέσα από τον θεσμικό ρόλο που πρέπει να εκπληρώνει, είναι υποχρεωμένος να αναφέρει αυτές τις νομοθεσίες στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Όσον αφορά τις εξετάσεις ανά τετραμηνία, πράγματι, αμέσως, με οδηγίες του Προέδρου, ο Υπουργός Παιδείας έχει αναλάβει να ξεκινήσει ένα διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις της Μέσης Εκπαίδευσης και τους οργανωμένους γονείς της Μέσης Εκπαίδευσης, σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών από τη νέα σχολική χρονιά.

Ο διάλογος αυτός θα γίνει τις επόμενες μέρες».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει η προσδοκία ότι μπορούν να ρυθμιστούν όλα εκείνα τα θέματα που έχουν επισημάνει οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, «όπως και κάποια προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή των νέων κανονισμών.

Η εφαρμογή των κανονισμών αυτών είναι μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας για να έχουμε έγκαιρα γνώση της αποδοτικότητας των αποτελεσμάτων των μαθησιακών διαδικασιών στα σχολεία μας. Να έχουμε έγκαιρα μέσα από διαγνωστικούς ελέγχους τη γνώση και ενδεχομένως να γίνονται διορθωτικές κινήσεις και να μην περιμένουμε το τέλος, είτε είναι προεισαγωγικές εξετάσεις ή άλλη στιγμή, για να διαπιστώσουμε αν τυχόν υπάρχουν προβλήματα», είπε ο κ. Προδρόμου.

Επεσήμανε, επίσης, ότι «γενικότερα στον χώρο της εκπαίδευσης έχουμε μια διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να έχουμε αξιοκρατικά αποτελέσματα, όπως τα επιθυμούμε. Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των αποτελεσμάτων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει ο ευρύτερος διάλογος και οι επόμενες βελτιωτικές αλλαγές που προγραμματίζει η Κυβέρνηση».