Στους 42 βαθμούς εξυπηρέτηση πολιτών … από το παράθυρο…

Kέντρο «ταλαιπωρίας» του πολίτη…

Απαράδεκτες συνθήκες «δήθεν» εξυπηρέτησης του πολίτη επικρατούν στο ΚΕΠ Έγκωμης στη Λευκωσία.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες κάυσωνα, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 43 βαθμούς, οι πολίτες εξυπηρετούνται από τα παράθυρα….

Απίστευτο και όμως «δημοσιουπαλληλικό»……. Οι πολίτες στέκονται στον ήλιο χωρίς καμία προφύλαξη περιμένοντας να εξυπηρετηθούν…

Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, «στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η εξυπηρέτηση στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη γίνεται για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ, ΜΟΝΟ με τη διευθέτηση ραντεβού, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ΚΕΠ».

Ευτυχώς γνωρίζαμε για την τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ και μετά από αρκετές προσπάθειες γιατί στα άλλα ΚΕΠ το επόμενο ραντεβού ήταν στις 27 του μήνα, διευθετήσαμε ραντεβού για τις 10:30 το πρωί.

Φθάνοντας στο ΚΕΠ Έγκωμης γύρω στις 10 για να οργανωθούμε κιόλας, πάμε στις πληροφορίες είδαμε και την «αυστηρή» ανακοίνωση ότι ουδείς εισέρχεται χωρίς μάσκα και γάντια μίας χρήσης, πήραμε λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα και περιμέναμε.

Σε κανένα τέταρτο πήγαμε ξανά στις πληροφορίες για να δούμε πότε θα μπούμε μέσα για να εξυπηρετηθούμε. Μας λέει λοιπόν η κοπέλα, να πάτε στο τρίτο παράθυρο, είναι αριθμημένα και θα έρθει η σειρά σας…

Έλεος κύριοι…

Κατά τα άλλα το Υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση να σεβόμαστε τα μέτρα, να κλείνουμε ραντεβού..

Τους πολίτες δεν τους σέβεται κανένας σε αυτό το τόπο; Οι πολίτες είναι δευτέρας κατηγορίας ;

Να περιμένουν έξω πάνω από μισή ώρα μέσα στον καύσωνα; Ντροπή…

Καλύτερα να το αναφέρετε στον κόσμο να μην ενοχλούμε καθόλου τους υπαλλήλους που κάθονταν στη δροσιά του κλιματιστικού κι εμείς κάναμε «σάουνα» έξω περιμένοντας…

Ας μην ξεχνάμε ότι τους υπαλλήλους του κάθε ΚΕΠ τους πληρώνει ο κύπριος φορολογούμενος και είναι απαράδεκτο να εξυπηρετούνται από τα παράθυρα μέσα σε αυτές τις συνθήκες καύσωνα.

Διερωτούμαι το τμήμα επιθεώρησης εργασίας, έχει κάνει καμία επίσκεψη στο συγκεκριμένο ΚΕΠ να δει τι συμβαίνει; Ή επειδή οι υπάλληλοι κάθονται στο κλιματιστικό όλα καλά και Άγια….

Ούτε για ευάλωτες ομάδες νοιαζόμαστε ούτε για κανένα πολίτη… Άσε που έδιωξαν δύο ηλικιωμένες που πήγαν εκεί να εξυπηρετηθούν και δεν γνώριζαν ότι θα έπρεπε να κλείσουν ραντεβού….

Για άριστη εξυπηρέτηση μιλάμε… Σας ευχαριστούμε…

Ρεπορτάζ για Λαιμητόμος.com

Μαρία Χρίστου