Αλληλεγγύη: Παραπληροφόρηση Κούσιου σε ΜΜΕ για τις κρατικές εγγυήσεις

Για παραπληροφόρηση του ΚΕ. Κυριάκου Κούσιου σε ΜΜΕ για τις κρατικές εγγυήσεις, κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση κάνει το άσπρο- μάυρο για το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Από νωρίς σήμερα το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κυριάκος Κούσιος, εμφανίζεται σε σειρά Μέσων Ενημέρωσης και επιδίδεται σε παραπληροφόρηση σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, σε όλες τις περιπτώσεις χωρίς αντίλογο.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είναι εμφανής.

Όπως εμφανής είναι και η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει την αγωνιώδη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να διασφαλίσει ότι δεν θα καρπωθεί και πάλι η ολιγαρχία των πλουσίων (που πάντοτε βγαίνει κερδισμένη και πάντοτε στηρίζει την κυβέρνηση) τα κονδύλια των τραπεζών (αποταμιεύσεις του λαού) και τα κονδύλια της Ε.Ε, ως «σαμποτάζ» στο νομοσχέδιο για τις κυβερνητικές εγγυήσεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΚΕΒΕ – ΟΕΒ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

Η Βουλή ως βασικός δημοκρατικός θεσμός οφείλει να υπερασπίζεται τα δίκαια των πολιτών και όχι για να συμπλέει με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να λειτουργεί με αυθαίρετες ενέργειες και εκβιαστικούς μηχανισμούς απέναντι στη Βουλή, υπό την απειλή «ότι θα την εκθέσει στα όμματα του λαού».

Εν αντιθέσει με τις ηγεσίες της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ, είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός κατανοεί ποιος δεν συναινεί αυτή τη στιγμή στη στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων, ποιος κυβερνά, ποιος φοβάται τον έλεγχο και ποιος με αποφάσεις του αφήνει χωρίς πραγματική στήριξη τον λαό.

Απευθύνουμε επίσης δημόσιες προσκλήσεις – προκλήσεις προς τις ηγεσίες των ΟΕΒ – ΚΕΒΕ για διασκέψεις ώστε να ακούσουμε αναλυτικά τις απόψεις τους και να αναλύσουμε τις δικές μας.