Στους 413 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου στη Μπανγκλαντές

Ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση οκταώροφου κτηρίου στη Μπανγκλαντές αυξήθηκε σε 413, καθώς οι διασώστες ανέσυραν και άλλα πτώματα από τα ερείπια, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι για όγδοη ημέρα μετά το δυστύχημα και πολλά πτώματα πιστεύεται ότι έχουν καταπλακωθεί από τα ερείπια.

Εκατοντάδες συγγενείς των εργατών που φέρονται ως αγνοούμενοι περιμένουν με αγωνία την εξέλιξη των ερευνών παραμένοντας στο σημείο της κατάρρευσης του κτηρίου που είχε κατασκευαστεί χωρίς να έχει τις σχετικές άδειες, στην τοποθεσία Σαβάρ, 25 χλμ. βορειοδυτικά της Ντάκας, στις 24 Απριλίου.

Τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων, μια τράπεζα και καταστήματα κατέρρευσαν.

Συγγενείς έχουν δηλώσει τουλάχιστον 1.300 ονόματα αγνοουμένων στην Αστυνομία αλλά αξιωματούχοι είπαν ότι ο αριθμός μπορεί να είναι μικρότερος καθώς πολλά ονόματα έχουν δηλωθεί δύο φορές.

Η μη κυβερνητική Εθνική Επιτροπή Εργασίας ανακοίνωσε ότι βρήκε στα ερείπια ετικέτες από διεθνείς φίρμες όπως η Joe Fresh της καναδικής εταιρίας Loblaws Inc, η αμερικανική The Children `s Place and Cato Corp, οι βρετανικές Primark και Papaya Denim, η ισπανική Vellilla μεταξύ άλλων.

Το Μπανγκλαντές τελεί υπό πίεση να πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές εργασίας κυρίως στον τομέα των ετοίμων ενδυμάτων, που αντιπροσωπεύει το 70% των κερδών του κράτους από τις εξαγωγές.