Η Μαρίσα Μέγιερ της Yahoo είχε κέρδη 36 εκ. δολάρια για 6 μήνες δουλειάς

Η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας Yahoo Μαρίσα Μέγιερ εισέπραξε συνολική αμοιβή 36.600.000 δολαρίων το περασμένο έτος, έχοντας μόλις έξι μήνες στο τιμόνι της ηγετικής ομάδας της εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδίκτυου.

Σύμφωνα με έγγραφο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ο μισθός της Μέγιερ ήταν “μόλις” 454.862 δολάρια στον οποίο συμπληρώθηκε το ποσό των 1,12 εκατομμυρίων δολαρίων από τα μπόνους απόδοσης και περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια από την κατανομή των μετοχών.

Ο βασικός μισθός της Μέγιερ φέτος θα είναι ένα εκατομμύριο δολάρια ενώ θα λάβει επίσης 2 εκατομμύρια δολάρια ετήσιο μπόνους σε μετρητά, αν η Yahoo φτάσει συγκεκριμένους στόχους επιδόσεων, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο SEC.

Από φέτος η Μέγιερ θα εισπράττει και παροχές “σε είδος” όπως και άλλα ανώτερα στελέχη της Yahoo.

Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι 20 ημέρες πληρωμένης ετήσιας άδειας. Η 38χρονη Μαρίσα Μέγιερ μια από τις πλέον σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες στη Silicon Valley, ανέλαβε τα ηνία της Yahoo τον Ιούλιο. Λίγους μήνες μετά τον Οκτώβριο του 2012 έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.