Στους δρόμους της Ρώμης κατά των μέτρων της κυβέρνησης Μόντι

Κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας και των περικοπών στην παιδεία, που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μόντι, φώναξαν χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές στο κέντρο της Ρώμης. Η παιδεία έχει ανάγκη στήριξης, φώναζαν, σχολεία και πανεπιστήμια κινδυνεύουν, το 35% των νέων είναι άνεργοι και η κυβέρνηση των τεχνοκρατών βυθίζει ακόμη πιο βαθειά τη χώρα στην κρίση.

Μέχρι το βράδυ η ιταλική πρωτεύουσα θα είναι αδιαπέραστη από διαδηλώσει που θα πραγματοποιήσουν διάφορες ομάδες, και πολιτών αλλά και ακροδεξιών οργανώσεων που αντιτίθενται στην κυβέρνηση Μόντι. Την ίδια ώρα θα εξελίσσεται και πορεία αντιφασιστικής οργάνωσης.

Η αστυνομία έχει ορίσει διαφορετικές ώρες πραγματοποίησής τους σε διαφορετικά σημεία της πόλης προς αποφυγήν επεισοδίων ανάλογων με εκείνα που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές στις 14 Νοεμβρίου για τα οποία η αστυνομία κατηγορήθηκε για χρήση βίας.

Ο Μόντι υπερασπίζεται το πρόγραμμά του λέγοντας ότι θεωρεί πως η κυβέρνησή του των τεχνοκρατών θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη που έβγαλε τη χώρα από την κρίση χωρίς να προσφύγει σε εξωτερικό δανεισμό.