Η Samsung απαιτεί να μάθει !!

H εταιρεία Samsung προετοιμάζεται για το δικαστήριο που θα διεξαχθεί στις 6/12 στις Ηνωμένες πολιτείες και εκεί θα κριθεί αν θα συνεχιστεί ή θα απαγορευτεί η  κυκλοφορία αρκετών smartphones  και tablet, όπως ορίζει και απαιτεί η apple.

Η κορεάτικη εταιρεία ζητά να μάθει ενώπιον του δικαστηρίου τους όρους της δεκαετούς συμφωνίας που έκλεισε η apple με την HTC στις ΗΠΑ. Οι δύο εταιρείες άφησαν στην άκρη τις εχθροπραξίες και το Νοέμβριο του 2012 ανακοίνωσαν μια διεθνή συμφωνία που περιλαμβάνει την παραχώρηση αδειών χρήσης των κατοχυρωμένων τεχνολογιών της Apple σε smartphone του κατασκευαστή από την Ταϊβάν. Έτσι για τα επόμενα 10χρόνια δεν θα ξαναβρεθούν στα δικαστήρια.

Αυτό, βέβαια που δεν έγινε γνωστό είναι οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας . Σύμφωνα όμως με έναν αναλυτή που καλύπτει τις ενέργειες της apple η HTC θα πληρώνει από 6 έως και 8 δολάρια ανά smartphone με Android που πουλάει. Αυτή η εκτίμηση έφτασε επίσης στην Samsung, και συγκεκριμένα στον Shin Jong-kyun, επικεφαλής του τμήματος Mobile στην εταιρεία, ο οποίος δήλωσε με έμφαση ότι «μπορεί να είναι αλήθεια ότι η HTC ίσως θα καταβάλλει 300 δισεκατομμύρια γουάν (216,93 εκατομμύρια ευρώ) στην Apple, εμείς όμως δεν σκοπεύουμε καν να διαπραγματευτούμε».

Εντούτοις σύμφωνα με την Wall Street journal, το αίτημα για την αποκάλυψη των όρων της συμφωνίας δείχνει ότι η Samsung ίσως προτιμά να καταβάλλει άδειες στην Apple, παρά να ρισκάρει την απαγόρευση της κυκλοφορίας των προϊόντων της στην αγορά των ΗΠΑ

Τέλος, αναφέρεται πως η HTC ενίσταται στο αίτημα της Samsung, αφού θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν γνωστοί οι όροι σε ανταγωνιστή.