Στουρνάρας: Ψάχνει στοιχεία για τους “97” της HSBC στη νήσο Τζέρσει

Στοιχεία για τους “97” Έλληνες μεγαλοκαταθέτες που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην HSBC Bank στη νήσο Τζέρσεϊ, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν.

Ο κ. Στουρνάρας προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για Έλληνες πολίτες ή πρόσωπα που έχουν ως έδρα οικονομικών δραστηριοτήτων την Ελλάδα και διατηρούν λογαριασμούς στην εν λόγω τράπεζα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Daily Telegraph” η οποία και ανέδειξε το θέμα στην λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα 97 Ελλήνων πολιτών με καταθέσεις που υπολογίζονται στα 22,3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο,  η πλειοψηφία των καταθετών φαίνεται πως είναι Βρετανοί.

Στη λίστα περιλαμβάνονται εκτός των άλλων  έμποροι ναρκωτικών και άτομα που βαρύνονται με ποινικά και οικονομικά εγκλήματα και οι οποίοι φαίνεται πως έχουν τεράστιες τραπεζικές καταθέσεις.

Να σημειώσουμε πως ήδη απο την Τετάρτη οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν απο το Υπουργείο Οικονομικών να κινήσει διαδικασίες ώστε να τους αποσταλούν τα ονόματα των ελλήνων καταθετών απο τις βρετανικές αρχές.