Στον Άγγελο Φαίδωνος ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε στη Λάρνακα

Στον Αγγελο Φαίδωνος 46 χρόνων, από τη Λευκωσία, ο οποίος είχε δηλωθεί ως ελλείπων πρόσωπο από τις 31 Ιουλίου 2013, ανήκει τελικά το πτώμα που εντοπίστηκε νωρίς χθες το βράδυ στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Beau Rivage» στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Το πτώμα εντοπίστηκε από την Αστυνομία σε τυμπανιαία κατάσταση, ύστερα από πληροφορία που έλαβε μέλος του ΟΠΕ, στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου. Γύρω από το πτώμα υπήρχαν πέτρες, ξύλα, διάφορα αντικείμενα και ακαθαρσίες, αφού το εν λόγω ξενοδοχείο είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια. Σε οικόπεδο δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο εντοπίστηκε χθες βράδυ από την Αστυνομία και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Φαίδωνος που ήταν ένα γκρίζο Toyota.

Η Αστυνομία εξέδωσε χθες το απόγευμα ανακοίνωση με την οποία καλούσε οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να την βοηθήσει στον εντοπισμό του Φαίδωνος να επικοινωνήσει μαζί της.

Στη σκηνή, η οποία αποκλείστηκε, μετέβησαν αμέσως άνδρες της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Εγκληματικών Ερευνών του Αρχηγείου, ενώ επί τόπου μετέβησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία. Λόγω του σκότους και της έλλειψης επαρκούς φωτισμού, χρειάστηκε η μετάβαση στη σκηνή οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία μετέφερε γεννήτρια για παροχή φωτισμού.

Με δηλώσεις του  ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης «η Αστυνομία εξετάζει φόνο εκ προμελέτης. Ο νεκρός είχε δηλωθεί από συγγενικά του πρόσωπα ως ελλείπων πρόσωπο στην Αστυνομία στις 31 Ιουλίου. Το θύμα φέρει κτυπήματα στο κεφάλι και φαίνεται ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ο νεκρός αναγνωρίστηκε χθες βράδυ από συγγενικά του πρόσωπα και είναι ο Άγγελος Φαίδωνος, 46 χρόνων από τη Λευκωσία» είπε.

Πρόσθεσε ότι «στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας κλήθηκαν χθες βράδυ κάποια άτομα και έδωσαν καταθέσεις ενώ αναμένεται να κληθούν και άλλα σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η Αστυνομία θα έχει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση» σημείωσε ο κ. Αγγελίδης.

Ανέφερε ακόμα ότι η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του Φαίδωνος θα διενεργηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους.