Στις 21 Δεκεμβρίου η συνέχεια της δικαστικής αντιπαράθεσης Χριστόφια – Μιλτιάδους

Στις 21 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της αγωγής που καταχώρησε ο εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με την οποία διεκδικεί το ποσό των 22 εκ. ευρώ.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Νεοφύτου, Χαρίλαος Βελάρης, υπέβαλε προς το δικαστήριο αίτημα όπως η ακρόαση της υπόθεσης οριστεί όχι νωρίτερα από τις 12 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Βελάρης ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τη γραπτή δήλωση και την έκθεση που ετοίμασε ο Επιμετρητής Ποσοτήτων Πασχάλης Πασχάλη, τον οποίο κλήτευσε η πλευρά της υπεράσπισης του κ. Χριστόφια για να καταθέσει ως εμπειρογνώμονας στην υπόθεση. Ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου ενημέρωσε, επίσης, το δικαστήριο ότι ο πελάτης του θα απουσιάζει στο εξωτερικό για μια εβδομάδα.

Ο δικηγόρος του κ. Χριστόφια, Θανάσης Κορφιώτης, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της πλευράς του κ. Νεοφύτου και έτσι ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Νικάλαος Σάντης όρισε την υπόθεση για ακρόαση στις 21 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30 το μεσημέρι. Ο κ. Κορφιώτης, είπε, επίσης ότι η πλευρά της υπεράσπισης θα κλητεύσει άλλους 3-4 μάρτυρες.

Στην κατάθεσή του την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Χριστόφιας απέρριψε τα όσα του καταλογίζει ο πάλαι ποτέ στενός του φίλος ως εξωπραγματικά και συκοφαντικά, χαρακτηρίζοντας το ποσό που διεκδικεί ο κ. Νεοφύτου με την αγωγή εναντίον του ως υπέρογκο, παράλογο και απαράδεκτο.

Ο κ. Χριστόφιας είχε παραδεχτεί ότι οφείλει κάποια χρήματα στον κ. Νεοφύτου και συγκεκριμένα το ποσό των 130 χιλιάδων ευρώ για τις οικοδομικές εργασίες της εταιρείας του στα σπίτια του στη Μακεδονίτισσα και στο Κελάκι, το οποίο, όπως υποστήριξε, ο κ. Νεοφύτου αρνείτο πεισματικά να λάβει παρά τις προσπάθειες του.

Κατά την αντεξέτασή του, ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε παράλογο το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ που ζητά ο κ. Νεοφύτου για τις εργασίες στο σπίτι στη Μακεδονίτισσα.

«Εγώ τον εκάλεσα στο σπίτι μου τον κ. Νεοφύτου και του είπα ‘έχεις πάρει από εμένα μέχρι τώρα 270 χιλιάδες ευρώ, είμαι έτοιμος να σου δώσω ακόμη 130 χιλιάδες ευρώ, σύνολο 400 χιλιάδες ευρώ’ και σηκώθηκε και έφυγε εκνευρισμένος μάλιστα,” ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

Η κατάθεση του Επιμετρητή Ποσοτήτων στο δικαστήριο ως μάρτυρα υπεράσπισης στην επόμενη δικάσιμο θα έχει ακριβώς σκοπό να αμφισβητήσει το ποσό που διεκδικεί ο κ. Νεοφύτου για αυτές τις οικοδομικές εργασίες.

Η πλευρά του κ. Χριστόφια υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία που να αποδεικνύει όλα όσα αναφέρει ο κ. Νεοφύτου ότι του οφείλει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εργασίες σε Κελλάκι και Μακεδονότισσα.

Σημειώνεται ακόμη ότι στα πλαίσια ενός πιθανού εξωδικαστικού συμβιβασμού, η πλευρά του κ. Χριστόφια είχε καταθέσει γραπτώς προς την άλλη πλευρά πρόταση που αφορούσε μόνο το ποσό που διεκδικεί ο κ. Νεοφύτου για τις οικοδομικές εργασίες, την οποία ωστόσο απέρριψε η άλλη πλευρά.

Αν και σ’ αυτό το στάδιο θεωρείται κάπως δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν αποκλείεται και εντελώς έχοντας υπόψη το χρόνο που απομένει μέχρι την τελική κατάληξη της υπόθεσης.

«Η ετοιμότητά μου να του δώσω λεφτά ήταν και είναι εκεί. Από εκεί και πέρα επειδή με ρεζίλεψε με αυτό τον τρόπο – διότι το θεωρώ ρεζιλίκι για ένα τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σέρνεται στα δικαστήρια διότι αρνείται να πληρώσει, αυτά είναι χυδαία πράγματα- ας αποφασίσει πλέον το δικαστήριο», είχε δηλώσει ο κ. Χριστόφιας.