Στις κάλπες καλούν τους πολίτες οι Οικολόγοι

“Ανεξάρτητα αν ως Κίνημα δεν έχουμε  εμπλακεί στον προεκλογικό, η πολιτική μας παρουσία και δράση συνεχίζει σε καθημερινή βάση, ως απόδειξη ότι δεν απέχουμε της πολιτικής. Πολιτική όμως χωρίς πολίτες δεν είναι βιώσιμη” τονίζει η γενική γραμματέας του κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου και καλεί τους πολίτες να μην απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

Το Κίνημα δεν στηρίζει κάποιο υποψήφιο όχι γιατί απέχει αλλά γιατί δεν υπήρχε πλειοψηφική προτίμηση σύμφωνα με το καταστατικό.

“Η απουσία συλλογικής υποστήριξης προς ένα υποψήφιο, δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως απουσία πολιτικής παρουσίας και τοποθέτησης. Ως εκ τούτου αύριο τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλούνται να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της απόφασης του Κυπριακού λαού. Σ’ αυτό το κάλεσμα οφείλουμε να ανταποκριθούμε θετικά και δημιουργικά… Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να μετουσιώσει τα «θα» σε πράξη ώστε να περάσουμε πραγματικά και όχι εικονικά στην εποχή της διαφάνειας, της ενότητας, της συμμετοχικότητας, της σύγχρονης διακυβέρνησης, της νέας οικονομίας  και του δίκαιου κοινωνικού κράτους”.