Στη Λεμεσό ο γιος του Ζακ Κουστό

Η σημερινή και οι προηγούμενες γενιές έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον και οι νέοι μας σήμερα πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε μέσο και εργαλείο εάν θέλουν να έχουν οποιαδήποτε ευκαιρία επίλυσης αυτών των προβλημάτων, ανέφερε ο Πιέρ Ιβ Κουστό, γιός του διάσημου εξερευνητή των βυθών Ζακ Κουστό, σε εκδήλωση προς τιμή του πατέρα του στη Λεμεσό.

Ο 30χρονος Πιέρ Ιβ Κουστό, ο οποίος είναι ένας από τους πιο δραστήριους δύτες, εξερευνητές και ακτιβιστές για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του μεγάλου εξερευνητή, ο οποίος “για εμένα ήταν απλά ο πατέρας μου, αλλά υπήρξε πνευματικός πατέρας για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, τους οποίους ενέπνευσε με το έργο του”.

Ο Ζακ Ιβ Κουστό, συνέχισε, ήταν αυτός που τελειοποίησε τη συσκευή αυτόνομης κατάδυσης και έκανε το γύρο του κόσμου με το θρυλικό σκάφος “Καλυψώ”, κινηματογραφώντας και γράφοντας βιβλία για τις ομορφιές του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Στην πορεία, ωστόσο, διαπίστωσε πως η θαλάσσια ζωή που παρουσίαζε όλα αυτά τα χρόνια άρχισε να εξαφανίζεται “και έτσι άρχισε να αναπτύσσει μια φιλοσοφία για την προστασία του περιβάλλοντος, μια φιλοσοφία του πως να ζήσουμε αρμονικά με το περιβάλλον”.