Επισκόπηση Κυπριακού τύπου

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Πρώτο θέμα σήμερα “ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για τον εταιρικό φόρο της Κύπρου” λέει η πρέσβειρα της Γερμανίας. Η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τα περί ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Κατέβασαν την Ελληνική σημαία, ανέβασαν τη τουρκική σε εκκλησία. Μάχη στήθος με στήθος για τον νέο πλανητάρχη.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ”. Η κυβέρνηση ζητά τώρα από τη Μόσχα δάνειο 1 δις. για να αποφύγει να υπογράψει μνημόνιο ως τις εκλογές. Είχε δίκιο ο Άντρος Κυπριανού όταν μιλούσε για αναθεωρημένο κυπριακό αίτημα. Η μεγάλη ώρα για τις Αμερικανικές εκλογές.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ – νέα δήλωση από το Βερολίνο”, καταρρέει η οικονομία αν φύγουν οι Ρώσοι. Πορνογραφικές ιστοσελίδες στη Β’ δημοτικού. Επίκειται κρυφός φόρος για οχήματα. Επίσης στον αέρα η συμφωνία στα φάρμακα για μειώσεις τιμών. Στη μάχη των Αμερικανικών εκλογών και 7 ομογενείς.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Πρωτοσέλιδο σήμερα “ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ” συνεχίζεται ο πόλεμος για τον εταιρικό φόρο, στέγνωσαν τα ταμεία. Επίσης γράφει για την “αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Συρία”, το χειρότερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων και “παραλύει η Ελλάδα λόγω απεργιών”. Για τις Αμερικανικές εκλογές ¨η πιο αμφίρροπη μάχη”.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τον τίτλο “ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ”, κάνουν τον δικηγόρο όσων προσπαθούν να πλήξουν τη χώρα, τους παρέχουν άλλοθι. Προσπάθεια ενοχοποίησης του τέως ΥΠΑΜ από την ατυνομία. Εξυγίανση προς όφελος των τραπεζών.