Στη Κύπρο σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Στη Κύπρο σήμερα θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος  για επίσημη επίσκεψη, την πρώτη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος αναμένεται να φτάσει στη Λάρνακα στις εννέα το πρωί όπου θα τον υποδεχθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Προεδρικό Μέγαρο για την επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, την οποία θα ακολουθήσουν κατ` ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες.

Ακολούθως οι δύο Πρόεδροι θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και το απόγευμα θα μεταβεί στη Βουλή για συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου. Ο κ. Παυλόπουλος είναι προγραμματισμένο να προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής αργά το απόγευμα.

Ακολούθως με βάση το πρόγραμμά του θα συναντήσει διαδοχικά τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρόγραμμα του κ. Παυλόπουλου περιλαμβάνει επίσκεψη στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα. Θα αναγορευθεί επίσης Επίτιμος Διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής του ο Πρόεδρος Παυλόπουλος θα επισκεφθεί,μεταξύ άλλων, την Πράσινη Γραμμή συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

Είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.