Στην ολομέλεια η μείωση των ενοικίων

Τη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ, για μείωση και παγοποίηση των εμπορικών και οικιστικών ενοικίων για περίοδο ενός χρόνου, λόγω της κατάστασης όπως διαμορφώνεται από την οικονομική κρίση, συζήτησαν σήμερα από κοινού οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εσωτερικών και Εμπορίου.

Το κλίμα που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης των μελών των δύο Επιτροπών ήταν θετικό, ωστόσο, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις σε συγκριμένα θέματα που τέθηκαν, όπως το ύψος της μείωσης που πρέπει να εφαρμοστεί, καθώς και για το αν η μείωση θα πρέπει να είναι κλιμακωτή.

Αν και τα μέλη των Επιτροπών δεν έχουν καταλήξει σήμερα, εντούτοις η πρόταση του ΑΚΕΛ θα σταλεί οριστικά την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Ο κ. Λαμάρης σημείωσε πως υπάρχει ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν δεσμευτεί στις μεσημεριανές τους συνεδρίες να τοποθετηθούν για να μπορεί η πρόταση να οδηγηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαμάρης το 20% είναι μια κοινή συνισταμένη μέχρι δύο χιλιάδες ευρώ ενοίκιο και πέραν των δύο χιλιάδων ευρώ να υπάρχει 10% μείωση.