Στην Κύπρο το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Καράτε

Με τη συμμετοχή 11 χωρών πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου στο Λευκόθεο το 22ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Καράτε, με διοργανωτή την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν είναι η Αίγυπτος, η Αλγερία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα, το Μαρόκο, η Παλαιστίνη, η ΠΓΔΜ, η Τουρκία, και η Τυνησία.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ηλικίες Cadets (14-15 χρόνων), Νέων (16-17 χρόνων) και Εφήβων (U21). Στους αγώνες αναμένεται να λάβουν μέρος πέραν των 200 αθλητών.

Στη Δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσαν οι διοργανωτές στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Μεσογειακής Ένωσης Ομοσπονδιών Καράτε, Τυνήσιος Σερίλ Μπεσίρ, συνεχάρη τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κα Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, Ανδρέα Βασιλείου, για την πολύ πετυχημένη προετοιμασία της διοργάνωσης αφού όπως είπε ο αριθμός χωρών και των αθλητών που θα συμμετάσχουν είναι ήδη πολύ σημαντικός.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλείου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι αγώνες θα τύχουν εκτός από οργανωτικής και μεγάλης αγωνιστικής επιτυχίας, και ευχήθηκε όπως το Καράτε σύντομα να βρίσκεται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Στην τελετή έναρξης θα δώσουν το παρών 300 περίπου Κύπριοι αθλητές οι οποίοι θα προβάλουν την υποψηφιότητα του Καράτε ως Ολυμπιακό άθλημα. Η απόφαση για την «μικρή λίστα» των τριών αθλημάτων, από ένα σύνολο εννέα αθλημάτων που φιλοδοξούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων θα ληφθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 29 Μαΐου.