Αίσιο τέλος στο συναγερμό με το πακιστανικό αεροσκάφος στη Βρετανία

Στη σύλληψη δύο ανδρών που επέβαιναν σε πακιστανικό αεροσκάφος, το οποίο μετά από εκτροπή προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, προέβη η βρετανική αστυνομία.

Το αεροσκάφος των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών τύπου Μπόινγκ 777 είχε αναχωρήσει με 308 επιβαίνοντες (297 επιβάτες και 11 μέλη πληρώματος) από τη Λαχώρη με προορισμό το Μάντσεστερ. Είκοσι λεπτά πριν από την προσγείωση αναφέρθηκε απειλή για την ασφάλεια του αεροσκάφους κατόπιν περιστατικού αδιευκρίνιστης φύσης.

Μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon απογειώθηκαν και συνόδευσαν το πακιστανικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, όπου προσγειώθηκε σε απομονωμένο σημείο μακριά από τους χώρους των ταξιδιωτών.

Επιβάτης της πτήσης δήλωσε στο BBC ότι ο πιλότος τους ενημέρωσε πως είχαν διατυπωθεί κάποιου τύπου απειλές. Εκπρόσωπος της πακιστανικής εταιρείας ανέφερε πως έχει ενημερωθεί ότι “θα μπορούσε να είναι περιστατικό απειλής για βόμβα”, χωρίς όμως να έχει κάποια επιβεβαίωση μέχρι στιγμής.

Το σύνολο των επιβατών εγκατέλειψε το αεροσκάφος, χωρίς να έχει σημειωθεί τραυματισμός.

Το Στάνστεντ είναι από τα αεροδρόμια όπου εκτρέπονται αεροσκάφη για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ή υποψίες ότι συνιστούν απειλή ασφαλείας.

Την υπόθεση χειρίζεται η τοπική αστυνομική διεύθυνση του Έσεξ και το υπουργείο Εσωτερικών, που λένε ότι δε μοιάζει να πρόκειται για υπόθεση τρομοκρατικού χαρακτήρα.