Στην Κύπρο ο Nasser Bin Khalifa Al Attiyah

Ο  αναπληρωτής προέδρος της FIA, Nasser Bin Khalifa Al Attiyah θα είναι το CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2014, έχοντας ήδη ταξιδέψει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Σαν Μαρίνο όπου παρακολούθησε τον αγώνα του MotoGP.

Ο κύριος Al Attiyah τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγώνα μας μιας και ένας από τους υποστηρικτές του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2014 είναι η χώρα του Κατάρ από όπου κατάγεται.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της FIA θέλει φυσικά να παρακολουθήσει και την προσπάθεια του Nasser Al Attiyah ο οποίος με μια καλή εμφάνιση στον αγώνα μας θα πλησιάσει ακόμη ένα βήμα τον δέκατο τίτλο του στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής ενώ με νίκη, ο θρύλος του ράλι από το Κατάρ θα ισοφαρίσει έναν άλλο τεράστιο όνομα του χώρου, τον Sebastian Loeb, ο οποίος έχει κερδίσει τέσσερις φορές στο παρελθόν τον αγώνα της πατρίδας μας.

Ο κύριος Nasser Bin Khalifa Al Attiyah γεννήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ στις 7 Σεπτεμβρίου του 1965. Το πάθος του για τον αθλητισμό δεν ξεκίνησε με την ταχύτητα αλλά από το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα από την ομάδα Al Saad. Αποτέλεσε ποδοσφαιριστής και της εθνικής ομάδας του Κατάρ αλλά και ο πρώτος προπονητής της το 1998.

Από το 1989 ξεκίνησε την καριέρα του πίσω από το τιμόνι, τρέχοντας σε αγώνες ράλι μέχρι το 1998. Το 2003 είχε εκλεγεί ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας του Κατάρ, θέση που κρατάει μέχρι σήμερα ενώ αποτελεί ταυτόχρονα και τον αναπληρωτή πρόεδρο της FIA.