Στην Κύπρο η τελική φάση του πρωταθλήματος πετόσφαιρας ανδρών μικρών κρατών Ευρώπης

Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί (6-8 Ιουνίου στο Σπύρος Κυπριανού Λεμεσού) η τελική φάση του πρωταθλήματος πετόσφαιρας ανδρών μικρών κρατών Ευρώπης στην οποία συμμετέχουν Κύπρος, Λουξεμβούργο, Σαν Μαρίνο και Σκωτία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, η κυπριακή ομάδα είναι πανέτοιμη για την διοργάνωση με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η νέα καινοτομία που υπάρχει είναι ο θεσμός αυτός έχει μετονομασθεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (προκριματική φάση) και, αν η Κύπρος κερδίσει, τότε θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό όμιλο του τρίτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στις 3 με 5 Ιανουαρίου 2014.

Ήδη έχουν αφιχθεί στην Κύπρο οι εθνικές αποστολές των άλλων χωρών (Λουξεμβούργο, Σκωτία και Σαν Μαρίνο και θα προπονηθούν σήμερα στο Σπύρος Κυπριανού. Αργά το βράδυ, στις 22:45 θα πραγματοποιηθεί η τεχνική σύσκεψη των διοργανωτών. Κομισάριος των αγώνων θα είναι ο κ. Περικλής Μπακοδήμος από την Ελλάδα.

Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί αύριο με τον αγώνα Σκωτίας –  Λουξεμβούργου και θα αρχίσει στις 05:00 το απόγευμα. Στις 08:00 το βράδυ θα ακολουθήσει ο αγώνας της Κύπρου με το Σαν Μαρίνο.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των αγώνων:
Πέμπτη 6 Ιουνίου,  στις 17:00 Σκωτία – Λουξεμβούργο
Πέμπτη 6 Ιουνίου,  στις 20:00 Σαν Μαρίνο – Κύπρος
Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 17:00 Λουξεμβούργο – Σαν Μαρίνο
Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 20:00 Κύπρος – Σκωτία
Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 16:00 Σαν Μαρίνο – Σκωτία
Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 19:00, Λουξεμβούργο – Κύπρος.

Η Κύπρος φιλοξενεί την τελική φάση των αγώνων μικρών κρατών Ευρώπης για πρώτη φορά από το 2007 (τότε οι αγώνες είχαν γίνει στην κλειστή αίθουσα του Απόλλωνα) και η Κύπρος είχε κατακτήσει πανηγυρικά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στα μικρά κράτη, μιας κατηγορίας της οποίας είναι κυρίαρχος τη τελευταία εικοσαετία.