Στην επίθεση ο Κιττής !!!

Για “στημένη” υπόθεση και για “ασύστολα ψεύδη” έκανε λόγο σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), Στάθης Κιττής, αναφερόμενος στα όσα του καταμαρτυρούν σχετικά με την αγορά τουρκοκυπριακού τεμαχίου γης από το Ταμείο Συντάξεων των εργαζομένων της ΑΤΗΚ, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι έχει δώσει οδηγίες για καταχώρηση αγωγής λιβέλου κατά του Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου, αλλά και κατά άλλων προσώπων.

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει τα όσα αναφέρθηκαν από τον Χαράλαμπο Λιοτατή ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές και την εμπλοκή του Ταμείου Συντάξεων των εργαζομένων στην ΑΤΗΚ και για χρηματικό ποσόν που φέρεται να δόθηκε στον ίδιο για την απόκτηση του τεμαχίου γης που ανήκε στον Τουρκοκύπριο Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά, ο κ. Κιττής δήλωσε ότι “πρόκειται, βεβαίως, για ασύστολα ψεύδη”.

“Θα ζητήσω”, συνέχισε, “να καταθέσω ενώπιον της Αστυνομίας αυτά τα στοιχεία, ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση και θα ζητήσω να γίνει η σχετική έρευνα”.

“Είμαι”, είπε ο κ. Κιττής, “σε επαφή και με τους δικηγόρους μου, ήδη έχω προετοιμάσει το έδαφος για να κινηθεί αγωγή για λίβελο και κατά του Υπουργού και κατά άλλων προσώπων που λένε διάφορα πράγματα και θα τα πούμε εκεί όπου πρέπει, διότι ο καθένας γνωρίζει και την πολιτεία και τις πράξεις μας και ζυγίζει”.

“Φαίνεται”, είπε ο κ. Κιττής σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο ιδιωτικό του γραφείο στη Λευκωσία, “ότι καθαρά ότι είναι μια στημένη υπόθεση, που προσπαθεί να μειώσει και να αμαυρώσει την εικόνα δημοσίων προσώπων και ομιλώ, βεβαίως, για τον εαυτό μου αυτήν τη στιγμή”.

Όπως ανέφερε ο κ. Κιττής, “πίσω από την όλη υπόθεση φαίνεται ότι είναι ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών και οφείλω να πω, για να γνωρίζει και ο κυπριακός λαός, ότι ο κύριος Χαράλαμπος Λιοτατής είναι συνέταιρος και συνιδιοκτήτης του ακινήτου του μοναδικού που ευρίσκεται στο χώρο απέναντι από αυτό που αγόρασε το Ταμείο Συντάξεων της cyta και αυτό φαίνεται και στα αρχεία του Εφόρου Εταιρειών, όπου αναφέρεται ότι στην εταιρεία Airsun Properties Limited που κατέχει αυτό το συγκεκριμένο τεμάχιο, όπως έχω καταγγείλει και την περασμένη εβδομάδα, συνεταίροι είναι ο κ. Φρίξος Κουλέρμος, ο κ. Χαράλαμπος Λιοτατής και η εταιρεία Νότιος Σταυρός Λίμιτεδ, την οποία έχω αναλύσει και δείχνει ότι μέτοχοι σε αυτήν είναι οι Ρένα Κουλέρμου Λάρκου και Φίλιππος Λάρκος, ο σύζυγός της”.

“Όσον αφορά τους ισχυρισμούς περί άλλων τεμαχίων”, δήλωσε ο κ. Κιττής, “που έχει εκστομίσει ο κύριος Υπουργός στο παρελθόν, αυτά θα τα πούμε στην Ερευνητική Επιτροπή και θα δώσουμε και όλα τα στοιχεία”.

“Υπάρχει και μία δήλωσή μου που δημοσιεύεται σήμερα”, είπε ο κ. Κιττής, “που δίδει ακριβώς τα βασικά στοιχεία, τουλάχιστον στη μεγάλη τους πλειονότητα, που αφορούν τους λόγους για τους οποίους αγοράσθηκε αυτό το ακίνητο αυτό το τεμάχιο”.

“Η cyta”, πρόσθεσε ο κ. Κιττής, “δεν αγόρασε από κανέναν και ποτέ ακίνητο εκεί γύρω και από τον κ. Υπουργό και από άλλους κατονομάζεται η cyta”.

“Προσπάθεια είναι”, όπως ανέφερε ο κ. Κιττής, “να δημιουργήσουν ζημιά και σε αυτό τον οργανισμό, για άλλους λόγους τους οποίους εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω”.

“Το Ταμείο Συντάξεων αγόρασε αυτό το ακίνητο, η cyta δεν αγόρασε και κακώς αναφέρονται κάποια πράγματα κατά της cyta, κακώς αναφέρονται τα όσα λέγονται για το Ταμείο και την αγορά αυτή”.

“Όλα αυτά, όμως”, είπε ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ, “θα λεχθούν ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής και, όταν κληθούμε, θα δώσουμε όλα τα στοιχεία”.

“Αυτά τα στοιχεία”, δήλωσε ο κ. Κιττής, “τα δώσαμε επανειλημμένως στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, κατά τα τελευταία δυόμισι έτη, κατά τα οποία διεξάγεται μια τέτοια έρευνα με πρωτοβουλία ενός Βουλευτή”.

“Διαψεύδω”, δήλωσε ο κ. Κιττής, “τα όσα έχουν λεχθεί και για δήθεν μίζες και άλλα πράγματα. Ναι”, συνέχισε, “επαφές είχα με πάρα πολύ κόσμο, με αρχηγούς ομάδων, συνέφαγα μαζί τους και με τους Προέδρους της ομάδας της Άχνας και της ομάδας Παραλιμνίου, με Προέδρους όσων ομάδων σχετίζονται με τον Οργανισμό μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πήρα από όλους για να συμφάγω μαζί τους”.

“Είμαι”, πρόσθεσε, “κοινωνικό πρόσωπο, έχω κάποιες θέσεις, κάνω τις επαφές μου, ανοικτά και δημόσια σε όλο τον κόσμο και δεν έχω να κρύψω τίποτε”.

“Οι τραπεζικοί) λογαριασμοί μου”, είπε ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ, “είναι ανοικτοί εάν θέλουν, όμως κάνει το ίδιο και ο Υπουργός; Ανοίγει τους λογαριασμούς του;”

“Επίσης, τίθεται θέμα, πλέον”, δήλωσε ο κ. Κιττής, “έρευνας για τη συμπεριφορά και στάση του ίδιου του Υπουργού, εάν, μέσω των δικών του χειρισμών και δραστηριοτήτων, προσπαθεί να προωθήσει οικογενειακά συμφέροντα, με βάση αυτά τα στοιχεία που δίδω”, είπε, παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους αντίγραφα συγκεκριμένων εγγράφων από το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη.