Στην εντατική του Νοσοκομείου Λεμεσού, 47χρονος με κορωνοϊό

Στην εντατική του Νοσοκομείου Λεμεσού, μεταφέρεται εντός της ημέρας, 47χρονος με κορωνοϊό, λόγω επιπλοκών που παρουσιάστηκαν στην υγεία του.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 47 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Τις προηγούμενες ημέρες η κατάσταση της υγείας του 47χρονου ήταν καλή, με αναμενόμενα πυρετικά κύματα, ωστόσο σήμερα το πρωί παρουσίασε σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας.

Στον ασθενή διενεργήθηκαν από το πρωί από τους θεράποντες ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και με απόφαση των εντατικολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, θα διακομιστεί με ειδικό ασθενοφόρο όπου θα γίνει η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εν τω μεταξύ προς ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αμμοχώστου θα μεταφερθούν, τέσσερις παθολόγοι, πέντε καρδιολόγοι, δύο πνευμονολόγοι και ένας λοιμωξιολόγος.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου νοσηλεύεται 70χρονος ασθενής, που είναι το ένα από τα 11 τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου στο ΓΝ Πάφου, ενώ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κατά πόσο θα μεταφερθεί στο ΓΝ Λεμεσού ή στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου, ο 70χρονος, που φέρεται να ήρθε σε επαφή με τον 65χρονο αλλοδαπό, που νοσηλευόταν αρχικά στον παθολογικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου.

Στο μεταξύ η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 11 κρουσμάτων και άρχισε τη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.